top of page

REFERENSSIT

Koverharin kuuma urakka

 
Ongelmana 1.000 asteinen tuhka!

Ovakon Koverharin terästehtailta oltiin yhteydessä Pesupalveluun ja pyydettiin ratkaisua tuhkan imuroimiseksi masuunin kaasunpuhdistus-cowpereista. Imettävä aines olisi noin kymmenen metrin korkeudessa ja sen lämpötila olisi liki 1.000 astetta!

Pesupalvelu otti haasteen vastaan. Tavoitteemme oli kehittää ratkaisu, jonka avulla cowpereihin kertynyt liki tuhat asteinen tuhka saataisiin imettyä pois ilman viikkojen pituista cowperien alasajoa.

HL Dirty Job Well Done logo.jpg

Imutyötä varten teetimme 1.100:n asteen kuumuutta kestävät erikoisletkut Saksassa, suunnittelimme ja valmistimme erillisen erottelijaimusäiliön ja jäähdytysjärjestelmän sekä valmistimme lukuisia erimallisia ja -pituisia ohjausimuvarsia imuletkun ohjaamista varten cowperin sisällä.

Työ onnistui täydellisesti ja kaikki sujui suunnittelemallamme tavalla. Myöhemmin sama työ tehtiin kaikille muillekin Koverharin cowpereille. Pesupalvelun pitkästä kokemuksesta ja ammattitaidosta oli apua tämänkin eteen tulleen uuden haasteen ratkaisussa.

Asbestimies-pussin-kanssa.jpg

Asbesti pois!

 
Asbestipurku-urakka Salossa

Saimme urakaksemme Salossa sijaitsevan Voimavasun voimalaitoksen kattilan tiilivuorauksen purkamisen. Aikanaan muurauksessa käytetty laasti oli asbestipitoista, ja siksi koko tiilivuorauksen purkutyö oli tehtävä asbestityönä.

Yksi urakan haasteista oli reilusti toistakymmentä metriä korkealla olevien tiilien kuljettaminen alas alipaineistetun työtilan sisäpuolella. Rappuja emme voineet jättää alipaineistetun tilan sisäpuolelle, koska samassa kattilahuoneessa, tosin eri tasoilla, työskenteli toisia ammattiryhmiä samanaikaisesti. Ratkaisu oli suurtehoimuauto, joka soveltuu myös asbestin imuroimiseen. Tiilet kannettiin betonimyllyn kokoiseen murskaajaan, joka murskasi tulikivi- ja eristetiilet imuletkuun mahtuviksi. Menetelmä osoittautui tehokkaaksi, nopeaksi ja turvalliseksi.

Konservointia Dakarissa

 
50 vrk:n säästö ei ole ihan pikku juttu!

Dakarin edustalla redillä ollut laiva, oli pahoin palanut ja konehuoneen kahdessa alimmaisessa kerroksessa oli sekä vettä että raskasöljyä.

 

Hans Langhin erikoiskaluston ja kehittämiemme erikoismenetelmien avulla pystyimme estämään lisävahinkojen syntymisen ja puhdistamaan laivan jo sen ollessa matkalla korjaustelakalle Las Palmasiin. Näin telakalla voitiin aloittaa välittömästi varsinaiset korjausoperaatiot.

Erikoisosaamisemme ansiosta pystyimme tarjoamaan asiakkaalle muihin yrittäjiin verrattuna täysin erilaisen toimintamallin, joka säästi sekä aikaa että kustannuksia. Tässä yksittäisessä tapauksessa Pesupalvelu Hans Langhin ratkaisu nopeutti laivan käyttöönottoa 50 vuorokautta.

globe.jpg
IMG_5791-450x338.jpg

MS Pelikan

 
21 toiminnan päivää

Pesupalvelu Hans Langh sai kiireellisen avunpyynnön Puolasta. Ms Pelikan, 202 metriä pitkä 31.000 dwt alus oli kärsinyt törmäyksessä pahoja vahinkoja ja 80 tonnia raskasöljyä oli valunut konehuoneeseen, putkitunneliin ja lastitiloihin.

 

Telakan henkilöstö arvioi laivan pelastamisen toivottomaksi urakaksi. Me uskoimme kuitenkin kykyihimme ja otimme haasteen vastaan. Sitouduimme uhkasakkojen uhalla puhdistamaan laivan 21 päivässä.

 

Nostimme puhdistuskalustomme laivaan ja täysi toiminta oli yllä 10 minuutissa. Kokemuksemme ja erikoisosaamisemme ansiosta työ sujui nopeasti ja laiva oli puhdistettu täydellisesti 18 vuorokaudessa!

Haaste Kreikassa

 
Kalusto mukaan ja kohti Pireusta!

Iso autojenkuljetus alus oli vaurioitunut tulipalossa. Kuumuus oli vahingoittanut pääkoneita ja apukoneita, joita aluksessa oli poikkeuksellisen paljon.

 

Luvassa oli siis haasteellinen tehtävä, joka sisälsi paljon neutralointeja, kloridimittauksia ja konservointia. Korjaustelakalla ei juurikaan ollut tarjolla työvälineistöä, joten Pesupalvelu Hans Langh otti tarvittavat kontit mukaansa Suomesta ja nousi monipuolisine varusteineen vahingoittuneeseen laivaan Pireuksen satamassa.

 

Tässäkin tapauksessa nopein ja tehokkain apu tuli puhdistamisen erikoisosaajilta ja projektin päätteeksi tarkastajat kiittelivät tuloksia.

HL Washed Here logo.jpg
Koverharin kuuma urakka
Asbesti pois!
Konservontia Dakarissa
MS Pelikan
Haaste Kreikassa
bottom of page